Avbytare: Antonio (in 60), Micke (in 80), Glenn, Axel, KP

Kenneth Kronbäck
Ivan Ocana
Dagens bolljury: Johan Sjögren

Rapport:
Derbyt mot Askeröd slutade dessvärre med en förlust eftersom Askeröds 1-0 efter sex minuters spel kom att bli matchens enda mål. Det rättvisa i resultatet kan dock ifrågasättas. Hade det funnits någon rättvisa i världen (vilket det inte alltid gör inom idrotten) så hade denna match slutat oavgjort. I mina ögon förtjänade inget lag att vinna denna match, men när man för en gångs skull hoppades på ett kryss så blev det inte så. Annars har ju kryssen som bekant duggat tätt denna säsong.

ÖIF inledde piggt och vaskade fram ett par distansskott i matchens inledning. Därför kom hemmalagets 1-0 högst oväntat då det var deras första riktiga framstöt. Det var en hörna där vi inte lyckades rensa bort bollen ordentligt och då bollen kom tillbaka i vårt straffområde så studsade den Askeröds väg och en hemmaspelare fick ostört lägga bollen i nätmaskorna.

Efter detta ledningsmål trodde nog många att det serieledande hemmalaget skulle fortsätta att trumma på. Så blev dock inte fallet och ÖIF var minst lika bra, om inte bättre än hemmalaget, i första halvlek. Dock lyckades vi inte skapa de där riktigt heta målchanserna utan det blev oftast skott utifrån som blev frukten av våra anfall.

Andra halvlek påminde om den första till den grad att de heta målchanserna för båda lagen uteblev. Hemmalaget gjorde dock en bättre andra halvlek och ägde betydligt mer boll än oss i denna halvlek. Dock var det en ganska trist match att kolla på, en stor anledning till detta var de lätträknade målchanserna.

Varför skapade vi då så få målchanser? Tja, för att sammanfatta det kort så fyllde vi på med för lite folk i anfallen. Ofta när vi gick till anfall så anföll vi med 3-4 man och Askeröd hade i stort sett varje gång 5-6 man hemma. Och då är det inte lätt att komma till bättre avslut än distansskott. Så antingen lyckades vi inte nagla fast bollen ordentligt i anfallet eller så löpte Askerödsspelarna mer än oss. Nu har jag inte tillgång till Sportbladet Zoom så facit kan vi tyvärr inte få.

Sammanfattningsvis så får Önneköps IF ändå ett godkänt betyg från denna match. Serieledarna på bortaplan är ju sällan årets enklaste match. Vi stod upp bra, tog fighten och gav verkligen hemmalaget en match. Dock misslyckades vi tyvärr ofta med den berömda sista-passningen. Hade vi haft en högre procent på den så tror jag att en poäng hade packats ned i vårt bagage.

Bäst i ÖIF var utan tvekan slitvargen Håkan Andersson. Även Kenneth Kronbäck, Tonny Nyman och Jonas Nilsson förtjänar en extra klapp på axeln.

Nu suddar vi bort denna match från näthinnan och laddar batterierna. Möjligheten till revansch kommer omgående, redan på tisdag är det match på Björkvallen då Lövestad kommer på besök. Och då jäklar skall tre poäng plockas!!!

(Rapporten är skriven av Jörgen Thulin, 27 juni 2008)